Hoppa till sidans innehåll

Information från styrelsen

05 OKT 2017 09:14
  • Skapad: 05 OKT 2017 09:14

 Information från styrelsen

Hur ser vår ekonomi egentligen ut?

Med anledning av Östersundspostens reportage vill vi förklara tydligare och ge en mer nyanserad bild av situationen än vad vi tycker att de lyckades med reportaget.

I nuläget har föreningen inga obetalda fakturor eller lån och vi har likvida medel att betala ut löner till vår personal samt löpande fakturor.

Den ekonomiska situationen består av ouppklarade hästaffärer som innebär att vi ligger ute med pengar samtidigt som vi inte har fått hästar för pengarna vi har lagt ut. Det innebär i sin tur att vi inte har råd med inköp av ytterligare häst till verksamheten och det betyder att vi inte har fullt hästbestånd. När vi inte har fullt hästbestånd och inte kan ha fullbelagda grupper innebär det även ett inkomstbortfall. Föreningen har juridiskt stöd i dessa processer. När det gäller köp och försäljning av hästar följer vi noggrant gängse normer och interna rutiner. Det är första gången vi hamnat i en situation där vi nödgats anlita juridiskt stöd. I branschen ses vi som seriösa köpare och säljare och det är vi stolta över.

Framtidstro och livskraft!

Trots att vi befinner oss i en trist ekonomisk situation så glöder föreningen för övrigt av livskraft och framtidstro. Vi har fler medlemmar och fler ridande elever på fasta abonnemang än vi haft på länge, tävlingssektionen är aktiv och jobbar och planerar för fulla muggar. Kommunens satsning med drygt 20 miljoner på anläggningen innebär att vi kommer att kunna utveckla befintligt verksamhet men det innebär också att vi kommer att kunna utöka våra aktiviteter och möjligheter, bl.a. när det gäller läger, tävling och kursverksamhet.

Vi har fantastiska medlemmar som engagerar sig på många olika sätt. Ideellt arbete, tips om hur vi kan få in pengar, erbjuder sig att hjälpa till med försäljning, kommunicera med sponsorer, söka fondmedel mm.

Vår swishinsamling har till dagen datum inbringat så mycket som 64 000 kronor och det är otroligt värdefullt för ridskolans verksamhet.  Insamlingens sista dag är den 31/10-17.

Just nu säljer våra medlemmar New Body och där har vi också stora förhoppningar om att få ett välkommet bidrag till kassan.

Stora saker på gång!

I januari kommer vi att ha ett stort evenemang på Östersund-Frösö Ridklubb! Då kommer en välkänd svensk ridsportprofil hit för träning och Clinic, så håll utkik efter inbjudan och program!

 Med vänliga hälsningar Styrelsen                          

Vi har sagt det förut och vi säger det igen:

 

”Vi kommer att satsa oss ur krisen, vi tar sikte på framtiden och vi kommer att bli både bättre och starkare!

 

 

Östersund-Frösö Ridklubb

Skribent: Agneta Paulsson
E-post: Adressen Gömd

Granngården logga

Distriktsveterinärerna logga

Sylvestris logga

Timråharven logga

Ågevall dressyr

Jämtkraft logga

NCC logga

 

 

 

Medlemmar och stödjare i ÖFRK - välj oss nästa gång du spelar på Svenska Spel!
Då är vi med och delar på 50 miljoner kronor! Klicka på bilden ovanför.

Postadress:
Östersund-Frösö RK - Ridsport
Frösö Ridcenter
83296 Frösön

Kontakt:
Tel: 063511200, 063103377
E-post: This is a mailto link

Se all info