Hoppa till sidans innehåll

Häst och stallkunskap

24 NOV 2016 10:10
  • Skapad: 24 NOV 2016 10:10

Vill du bli aktiv i skötseln av ÖFRK’s ridskolehästar?

Ta chansen att få mer häst- och stallkunskap!

För att få en ridskola att gå runt är det många pusselbitar som behöver fungera. Några av de är kvällsfodring och stalltjänst på helgen som idag utförs av de som har sina egna privata hästar uppstallade på Tanne. 

Du har nu chansen att öka din häst- och stallkunskap! Den nybildade medlemssektionen vill öka de hästnära aktiviteterna och ge möjlighet att delta mer i skötseln av ridskolehästarna än bara vid själva ridpasset. Det kan t.ex. ske genom att delta i en kvällsfodring eller hjälpa till en dag i stalltjänsten.

Genom att delta i dessa aktiviteter får du som ryttare och/eller förälder en möjlighet att lära dig mer om den dagliga skötseln av ridskolehästarna samt bli mer van att hantera olika situationer som kan dyka upp en vanlig dag i stallet.

Du eller ditt barn kanske drömmer om en egen häst i framtiden eller du kanske bara längtar efter att byta vardagsstress mot hästarnas tideräkning eller att bara hänga i stallet och lära känna nya människor.   

Vid kvällsfodring utfodras hästarna i stallet efter att lektionerna är klara för kvällen.

Under stalltjänst släpps hästarna ut samt tas in från hagarna, boxar och spiltor mockas, hästarna visiteras och utfodras. Stalltjänst pågår varje helg året om mellan kl. 07 - 15, lördag och söndag.

Vill du ta chansen att lära dig mer är du varmt välkommen att delta på en kort informationsträff den 30 november 18.30-19.30 där Agneta, ridskolechef och Anneli, stallchef berättar mer om vad stalltjänst och kvällsfodring innebär. 

 

Informationsträff - häst och stall kunskap

30 november 18.30-19.30

Teorisalen på ridskolan

 

För att barn under 12 år ska få delta krävs att en vuxen följer med. Aktiviteten sker på egen risk. Barn rekommenderas bära hjälm.

Din insats för ridskolans hästar är värdefull!

Medlemssektionen

Skribent: Agneta Paulsson
E-post: Adressen Gömd

Granngården logga

Distriktsveterinärerna logga

Sylvestris logga

Timråharven logga

Ågevall dressyr

Jämtkraft logga

NCC logga

 

 

 

Medlemmar och stödjare i ÖFRK - välj oss nästa gång du spelar på Svenska Spel!
Då är vi med och delar på 50 miljoner kronor! Klicka på bilden ovanför.

Postadress:
Östersund-Frösö RK - Ridsport
Frösö Ridcenter
83296 Frösön

Kontakt:
Tel: 063511200, 063103377
E-post: This is a mailto link

Se all info