Hoppa till sidans innehåll

Att börja rida


Så här fungerar det om du vill börja rida på ÖFRK

 

 

Du får en fast ridtid och dag en gång i veckan när du anmäler dig som elev på ridskolan. Medlemskap i Östersund Frösö Ridklubb är obligatoriskt för ridskolans elever och innebär att du är försäkrad genom ridsportförbundet samt får förbundets medlemstidning Häst och ryttare. Ridskolan har även försäkringar som skyddar dig när du deltar i vår undervisning eller är här som åskådare/funktionär.  

Vill du börja rida maila till  oss på This is a mailto link, så hör vi av oss. 

Lektionen

Att du har kommit till din lektion markerar du i form av ett kryss före ditt namn på närvarolistorna som finns uppsatt på anslagstavlan dirket vid stallentrén. Du bör komma i30 minuter innan lektionens början att du hinner rykta och sadla din häst.

Sluta rida

Om du vill sluta att rida av någon anledning, vill vi att du säger upp din ridtid skriftligt, per mail eller brev. Sista datum för uppsägningsdag står på din senaste faktura. Om du säger upp din plats senare så är du skyldig att betala ytterligare ett abonnemang.

Allmän information

Du är välkommen att vistas i stallet även när du inte rider (personal måste finnas på plats). Du får gärna komma och hjälpa oss, pyssla med hästarna eller bara vara i stallet även på helgerna när våra uppstallade hyresgäster har stalljour.
Vår lektionsverksamhet pågår som vanligt under lov men vi har då även en massa andra aktiviteter. Håll alltid utkik efter info både i ryttargången (mellan stall och ridhus) och på hemsidan.
Vill du eller dina föräldrar engagera er mer i ridskolans aktiviteter så finns både ungdomssektionen: U-sek, tävlingskommittén: styrelsen mm att välja mellan. Kontakta personalen om ni har frågor annars finns direktnummer på hemsidan.

 

Knatteridning

Knatteridningen är till för barn i alla åldrar som vill prova på att rida. På knatteridningen måste alla barn ha med sig en vuxen som kan hjälpa till att leda ponnyn. Har ni två barn behövs det två vuxna.

Knatteridningen är på söndagar kl. 16:00 samt 16:30. Du får veta vilken tid ditt barn får via det bekräftelsemail som du får vid bokning. 

Bokning sker endast via mail till This is a mailto link senast fredag kl. 12.00 den veckan som barnet önskar rida. Skriv barnets för- och efternamn i mailet. Knatteridningen kan bara bokas veckovis och är inget abonnemang.

Vi har två stycken ungdomar som hjälper till i stallet, dessa kan dock inte hjälpa till som ledare då vi behöver dem till andra uppgifter. Fråga dem gärna om hästar och utrustning. 

Betalning sker på plats och det kostar 160 kr per gång. Betala gärna med Swish, vårt nummer är 123 269 6953, märk betalningen med knatte, barnets namn. 

Avbokning ska ske till samma adress SENAST kl 12.00 samma dag. Om avbokning inte har skett så är ni skyldig att betala för bokad plats. Ni får prova på en gång utan att vara medlem i klubben men vill ni fortsätta med knatteridningen så behöver ni lösa medlemskap. Detta görs genom att ni mailar in namn, personnummer, adress, telefon samt e-postadress till This is a mailto link. Ni kommer då att få en faktura på medlemsavgiften. Medlemsavgiften är för närvarande 300 kr per år för juniorer.

Ridningen kan ske både inomhus och utomhus så ta med en extra jacka om det är lite kyligt. Rejäla skor för föräldrar kan också rekommenderas. Hjälmar finns att låna.
När ni kommer till stallet så fråga efter sadelkammaren om ni inte hittar. På vägen in till den finns listor där det står vilken ponny som Ni har blivit tilldelad.Hästlekis

När barnen är 6 år erbjuder vi hästlekis. Det innebär att barnen, under en termin, lär sig att sköta om hästen, göra i ordning den för ridning, leda hästen till och från ridbanan samt prova på att rida. Barnen tar under tiden i hästlekis två märken men behöver inte köpa märkena.

Vita hästen
Att kunna gå in till hästen på rätt sätt.
Att kunna förbereda hästen för ridning (borsta och kratsa hovarna).
Att kunna beskriva fem regler som gäller i ett stall.

Gula hästen
Att kunna leda hästen i skritt, vända korrekt och leda hästen i skritt tillbaka dit man startade.
Att kunna beskriva vilken utrustning hästen behöver vid ridning, och vad det heter.
Att kunna ta av och sätta på en grimma.
 
Det kostar 175 kr/gång och är förberedande för nybörjargrupp, medlemsskap för 300 kr/år tillkommer. Hästlekis övergår sedan till nybörjargrupp där undervisningen blir mer intriktad på ridning.

Uppdaterad: 06 SEP 2018 09:41 Skribent: Rebecca Norman

Granngården logga

Distriktsveterinärerna logga

Sylvestris logga

Timråharven logga

Ågevall dressyr

Jämtkraft logga

NCC logga

 

 

 

Medlemmar och stödjare i ÖFRK - välj oss nästa gång du spelar på Svenska Spel!
Då är vi med och delar på 50 miljoner kronor! Klicka på bilden ovanför.

Postadress:
Östersund-Frösö RK - Ridsport
Frösö Ridcenter
83296 Frösön

Kontakt:
Tel: 063511200, 063103377
E-post: This is a mailto link

Se all info