Hoppa till sidans innehåll

Nytt hyresavtal

17 DEC 2021 23:01
  • Skapad: 17 DEC 2021 23:01

I samband med ombyggnationerna av servicedelen 2018 sa Östersund-Frösö Ridklubb upp hyresavtalet med Östersunds kommun för att ha möjlighet att förhandla ett avtal som innebar större nytta för föreningen. Föreningen ville tydliggöra parternas ansvar för anläggningen och därmed separera fastighetens behov av resurser från verksamhetens resurser. Kommunen ansvarar för det dagliga arbetet med anläggningen genom en heltidsanställd fastighetsskötare.

Under en relativt lång tid har en särskild avtalsgrupp som styrelsen tillsatt haft samtal och möten med kommunen för att på bästa sätt kunna landa i en långsiktigt hållbar överenskommelse. Bland annat innebär det nya avtalet att kommunen tar ett helhetsansvar för fastigheten med tillhörande fast inredning (exempelvis boxar, vattenkoppar mm) och även säkerställer medel för investeringar som krävs för det löpande underhållet. Under de kommande åren planeras underhåll för miljontals kronor. I det ingår även en översyn av utebanan, som under 2022 ska genomgå omfattande renovering med ny dränering och nytt underlag.

Styrelsen är nöjda med avtalet då det möjliggör arbeten med förbättringar på anläggningen som vi inte annars kunnat genomföra utan externa medel. Det nya avtalet börjar gälla 1 januari 2022 och löper över tre år med tre års förlängning om ingen av parterna säger upp avtalet. 

För frågor angående avtalet och dess innehåll, ta kontakt med styrelseordförande Therese Claesson.

Skribent: Jaqueline Ewertzh
E-post: This is a mailto link

Granngården logga

Distriktsveterinärerna logga

Sylvestris logga

Timråharven logga

Ågevall dressyr

Jämtkraft logga

NCC logga

 

 

 

Medlemmar och stödjare i ÖFRK - välj oss nästa gång du spelar på Svenska Spel!
Då är vi med och delar på 50 miljoner kronor! Klicka på bilden ovanför.

Postadress:
Östersund-Frösö RK - Ridsport
Frösö Ridcenter
83296 Frösön

Kontakt:
Tel: 063511200, 063103377
E-post: This is a mailto link

Se all info