Hoppa till sidans innehåll

Ridklubb


DETTA ÄR ÖSTERSUND-FRÖSÖ RIDKLUBB

 

Östersund – Frösö Ridklubb (ÖFRK) är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Klubben har närmare 630 st medlemmar och ett stort upptagningsområde av hästintresserade. ÖFRK är Jämtlands äldsta ridklubb och startade sin verksamhet 1945. 

Anläggningen ligger på Frösön och består av stallar för 46 hästar, två ridhus, utomhusbana, gräsbana samt en ca 800 m lång galoppslinga. Ca 43 ordinarie lektioner hålls i ridhuset varje vecka. Klubben äger 22 ridskolehästar/ponnyer och 24 hästar/ponnyer ägs av medlemmar som hyr stallplats av ridskolan. Ridskolan är kvalitétsmärkt.

Ridklubben har utöver ridskoleverksamhet även tävlingsverksamhet. ÖFRK har ett flertal licensierade tävlingsryttare och anordnar såväl regionala som klubbtävlingar varje år. Utöver detta anordnas kurser, shower, träningar och uppvisningar.

Ridskolan har 5 st fast anställda och ett antal timanställda som sköter den dagliga driften. Utöver detta arbete sker stor verksamhet ideellt i klubbens olika sektioner. Detta arbete har för många ungdomar inneburit en första insikt i styrelse och föreningsarbete och också utvecklat handlingskraft och initiativförmåga hos våra ungdomar. Det är med stolthet vi följer Karin Mattson-Weijbers karriär som tidigare ordförande i Riksidrottsförbundet och nu ordförande för Flyinge AB och Strömsholm AB. Karin började sin bana i ÖFRK:s ungdomssektion!

Ridskolan har även handikapp och rehabiliterings ridning och är en stor fritidsgård för barn och ungdomar där majoriteten är flickor.

 

Mål

ÖFRKs mål är att i positiv anda utbilda människor i alla åldrar i ridning och hantering av hästar. Det kan gälla satsning till elit eller ridning enbart för skojs skull. Den högkvalitativa utbildningen utgår från var och ens förutsättningar och mål och syftar till att vara roligt, utvecklande, skapa initiativförmåga, delaktighet och ett gott självförtroende hos våra ryttare och de som i övrigt vistas på ridskolan.

Vår vision är även att bedriva en verksamhet där: 

  • vi alla är förebilder med ett känslomässigt engagemang för vår hobby och sport
  • alla ska kunna känna glädje och delaktighet
  • kunskap och Horsemanship är en viktig ledstjärna
  • både bredd och elit skall tillgodoses 

 

Uppdaterad: 29 SEP 2020 19:51

Granngården logga

Distriktsveterinärerna logga

Sylvestris logga

Timråharven logga

Ågevall dressyr

Jämtkraft logga

NCC logga

 

 

 

Medlemmar och stödjare i ÖFRK - välj oss nästa gång du spelar på Svenska Spel!
Då är vi med och delar på 50 miljoner kronor! Klicka på bilden ovanför.

Postadress:
Östersund-Frösö RK - Ridsport
Frösö Ridcenter
83296 Frösön

Kontakt:
Tel: 063511200, 063103377
E-post: This is a mailto link

Se all info