Hoppa till sidans innehåll

Att börja rida


Så här fungerar det om du vill börja rida på ÖFRK

 

 

Du får en fast ridtid och dag en gång i veckan när du anmäler dig som elev på ridskolan. Medlemskap i Östersund Frösö Ridklubb är obligatoriskt för ridskolans elever och innebär att du är försäkrad genom ridsportförbundet samt får förbundets medlemstidning Häst och ryttare. Ridskolan har även försäkringar som skyddar dig när du deltar i vår undervisning eller är här som åskådare/funktionär.  

Vill du börja rida maila till  oss på This is a mailto link, så hör vi av oss. 

Lektionen

Att du har kommit till din lektion markerar du i form av ett kryss före ditt namn som finns uppsatt vid hjälmarna, på väg in till sadelkammaren, i stallet. Du bör komma i så god tid innan lektionens början att du hinner rykta och sadla din häst.

Sluta rida

Om du vill sluta att rida av någon anledning, vill vi att du säger upp din ridtid skriftligt, per mail eller brev, minst 4 veckor innan abonnemanget är slut. Sista uppsägningsdag står på din senaste faktura. Om du säger upp din plats senare så är du skyldig att betala ytterligare ett abonnemang.

Allmän information

Du är välkommen att vistas i stallet även när du inte rider (personal måste finnas på plats). Du får gärna komma och hjälpa oss, pyssla med hästarna eller bara vara i stallet även på helgerna när våra uppstallade hyresgäster har stalljour.
Vår lektionsverksamhet pågår som vanligt under lov men vi har då även en massa andra aktiviteter. Håll alltid utkik efter info både i ryttargången (mellan stall och ridhus) och på hemsidan.
Vill du eller dina föräldrar engagera er mer i ridskolans aktiviteter så finns både ungdomssektionen: U-sek, tävlingssektionen: T-sek, medlemssektionen, styrelsen mm att välja mellan. Kontakta personalen om ni har frågor annars finns direktnummer på hemsidan.

 

Knatteridning

Vi har knatteridning/prova på ridning på söndagar kl 16,00 och 16,30. 
Det kostar 100 kr och betalas kontant eller via swish på plats. Knatteridning bokas från vecka till vecka och är alltså inte ett abonnemang, bokas senast fredagen kl.12.00 samma vecka som man vill rida. Bokning sker via mail till This is a mailto link . Kom till stallet minst 30 min innan lektionens början. Knatteridningen går ut på att barnen ska tycka att det är roligt och vi blandar in mycket gymnastik och lek i undervisningen. Knatteridningen är i första hand tänkt som en prova på ridning men man kan i mån av plats delta fler gånger under terminen. Man måste dock i så fall lösa medlemsskap i klubben (200 kr/år för junior). Vår instruktör på knatteridningen heter Vilma LindströmHästlekis

När barnen är 6 år (om dom börjar på höstterminen) och  6 1/2 år (om dom börjar på vårterminen) erbjuder vi hästlekis. Det innebär att barnen, under en termin, lär sig att sköta om hästen, göra i ordning den för ridning, leda hästen till och från ridbanan samt prova på att rida. Barnen tar under tiden i ponnyidrottsskolan två märken men behöver inte köpa märkena.

Vita hästen
Att kunna gå in till hästen på rätt sätt.
Att kunna förbereda hästen för ridning (borsta och kratsa hovarna).
Att kunna beskriva fem regler som gäller i ett stall.

Gula hästen
Att kunna leda hästen i skritt, vända korrekt och leda hästen i skritt tillbaka dit man startade.
Att kunna beskriva vilken utrustning hästen behöver vid ridning, och vad det heter.
Att kunna ta av och sätta på en grimma.
 
Det kostar 100 kr/gång och är förberedande för nybörjargrupp, medlemsskap för 200 kr/år tillkommer. Ponny övergår sedan till nybörjargrupp där undervisningen blir mer intriktad på ridning.

Uppdaterad: 30 NOV 2017 14:03
Skribent: Rebecca Norman

 

Medlemmar och stödjare i ÖFRK - välj oss nästa gång du spelar på Svenska Spel!
Då är vi med och delar på 50 miljoner kronor! Klicka på bilden ovanför.

 

www.hyrmaskiner.net

 

www.lansforsakringar.se

 

www.op.se

 

www.office.se

Postadress:
Östersund-Frösö RK - Ridsport
Frösö Ridcenter
83296 Frösön

Kontakt:
Tel: 063-511200, 063-103377
E-post: This is a mailto link

Se all info